Rareori am scris pe blog despre cărţi, dar când mi se lipeşte câte una de suflet, simt nevoia să o iau cu mine şi aici. În ultimele săptămâni am profitat de reducerile existente pe diverse site-uri cu cărţi şi ne-am îmbogăţit biblioteca. Una dintre ultimele cărţi cumpărate e Elefantul şi generozitatea, o carte ce vrea să vorbească pe înţelesul celor mici despre adevăratele valori.

Image

Formatul e unul mai puţin convenţional, dar ca şi mărime l-aş încadra undeva pe la A4 (aprox). Coperta e tare, lucioasa şi calitatea imaginii de pe ea bucură privirea. Dar nu acest lucru m-a atras cel mai tare la ea. Mesajul ei e atât de simplu şi de frumos, aşa cum au nevoie copiii să audă. Ieri am citit-o de cel puţin 5 ori şi fiecare întâlnire cu ea însemna cel puţin lectura ei de două ori.Pe ultima copertă puteţi citi un mic rezumat al cărţii:

Image

„A fost odată un elefant atât de bun, încât era ca un înger păzitor pentru toate animalele din jur. Nu se gândea niciodată la el, ci numai la cum poate fi de folos prietenilor săi. Şi habar nu avea că purta cu el o avere: preţioşii săi colţi de fildeş. Dar într-o zi, au apărut nişte vânători care l-au prins singur şi au vrut să-i taie colţii pentru a-i vinde pe bani grei. Au reuşit oare?

Zambai trăia singur, căci aşa era obiceiul la elefanţii africani adulţi.

Dar, cum se plictisea foarte tare, întotdeauna căuta să le ajute pe celelalte animale… „

IMG_20131112_215942

Ilustraţiile sunt atât de frumoase şi atât de grăitoare încât pe mine m-au trimis departe, cu gândul la Africa şi animalele ce trăiesc acolo.
Lectura e atât de plăcută, povestea nu încearcă deloc răbdarea celor mici iar imaginea domină clar fiecare pagină, textul acompaniază doar ilustraţiile atât de grăitoare.

IMG_20131112_215734

Cartea e scrisă de Jose Moran şi Simon Mendez şi a fost publicată la editura Girasol.

Reclame